donderdag 21 juli 2011

21 juli - Neee!!!

Vanmorgen schreef ik nog op Facebook bij een foto van Lizzie in het Dolfinarium "genieten van een carpe diem momentje". Hoe 'carpe diem' je dag kan wezen blijkt nu wel weer.

Gisteren zijn we naar het Amc geweest voorhet wekelijks shotje chemo. Na weer een uur gewacht te hebben werd Lizzie grondig onderzocht. Volgens de arts ging alles prima met Lizzie. Ze was zelfs weer wat aangekomen! We vertelden wel dat we ons nog steeds zorgen maakten over de blijvende hoest. De arts stelde voor meteen een longfoto te laten maken zodat we dan volgende week voor onze vakantie Zeeland de uitslag te horen zouden krijgen, en dus ook gerustgesteld op vakantie konden. Ze hoorde in ieder geval niets bijzonders in de longen.
Zo gezegd zo gedaan. Bij radiologie waren meteen aan de beurt, super!

Vanmorgen heerlijk naar het Dolfinarium en Lizz, een beetje hyper van de chemo dat wel, genoot samen met Jalou van de zeeleeuwen, de dolfijnen en de speeltuin.

Helaas werden we vanmiddag ruw terug geroepen naar de realiteit.
020 Belde. Op een donderdag, dat kan geen goed nieuws zijn. Inderdaad de uitslag van de longfoto van gisteren was binnen. Het zit goed mis. Flinke uitzaaiingen in haar longen!!! Nee!!
Heel veel duidelijkheid hebben we op dit moment niet. Tijdens zo'n gesprek ben je al lamgeslagen en gaan er veel details het ene oor in en het andere weer uit.
Wel vielen er termen als, opereren en als dat er niet in zit weer bestralen. Nieuwe CT-scan, echo van buik en hart, etc etc.
En door deze uitzaaiingen valt Lizzie nu direct in een andere stagering.
Fase 4. Dat betekent per direct een nieuw protocol van 34 weken met veel zwaardere chemokuren. In ieder geval elke 3 weken een 3-daagse kuur. Wat er verder allemaal nog bij komt kijken zullen we allemaal nog wel horen.

Morgen zal de oncoloog ons bellen en doorgeven wanneer we ons weer moeten melden. Dat zal waarschijnlijk komende woensdag zijn, dan begint direct de eerste nieuwe chemokuur.

Wij vluchten morgen naar Zeeland. Thuisblijven is nu even niet waar we zin in hebben.
We zouden eigenlijk onze 2 weekse vakantie in Zeeland gaan vieren. Dit zien we helaas nu lelijk in het water vallen. Daarom pakken we nu nog snel en heel 'carpe diem' een lekker weekend met vrienden en onze trouwe viervoeter Pablo die we al 3 maanden niet gezien hebben.

17 opmerkingen:

  1. Lees net je bericht......
    Verschrikkelijk @#$%&*()) hebben er geen ander woorden voor.

    Het enigste wat we nu kunnen zeggen is Ga idd samen naar Zeeland en maak er een prachtige vakantie van.

    Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Marelies, Joost, Lizzy en Jalou,

    Ik wens jullie heel veel sterkte, al helemaal na dit vreselijke bericht. Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar hoop dat alles weer goed komt. Ondanks dit alles, een hele fijne vakantie en veel plezier in Zeeland gewenst.

    Liefs,
    Melissa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve buurtjes,
    We leven met jullie mee. We voelen met jullie mee. Dit is zooo oneerlijk! Lizz was sterker en stoerder dan ooit. Misschien is ze sterker dan wij weten! Het wordt een zware strijd, maar deze draak wordt verslagen, hoe dan ook!!!
    Een weekendje Zeeland is een goed idee. Geniet van elkaar en van Blo.
    Superdikke knuffel,
    Tjeerd en Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jee wat een bericht, we zijn net terug van vakantie en lees je bericht, wat een ellende.
    wens jullie veel sterkte en probeer te genieten van Zeeland en elkaar,

    liefs Hilde en boys.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. pffff ik ben eigenlijk per ongeluk op jullie blog terecht gekomen en volg sindsdien jullie flinke prinses ,wat een slecht nieuws maar jouw prinsesje gaat zich niet laten doen door die draak ik hoop dat jullie aan zeelland even kunnen uitwaaien want natuurlijk kan je dit nieuws niet zomaar uit je hoofd zetten xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :(

    Uitwaaien een heel erg genieten van jullie gezinnetje dit weekend.
    Wij denken aan jullie (continue zo ongeveer).

    Dikke knuffel
    Gea, Marco, Faylinn & Ziva

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Neeeee, dit is echt zo oneerlijk.

    Geniet in zeeland van elkaar en heel heel veel sterkte met het traject wat nu weer gaat komen.

    Groetjes

    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ..... op dit soort momenten is er zoveel wat we voelen, maar o zo weinig te zeggen, hier word ik alleen maar stil van, .....wat vréselijk heftig!
    STERKTE, STERKTE STERKTE!
    Groetjes vanuit Zwolle, x Renate (& Co.)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Woorden schieten wederom te kort....
    Heel, heel veel sterkte, kracht en wijsheid toe gewenst!

    Liefs vd tempeltjes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zit hier uit de grond van mijn hart te vloeken en te vloeken. Ik kan me geen voorstelling maken van hoe verslagen jullie je moeten voelen, als ik (en alle anderen) me al zo verslagen voel. Wat een rotziekte is het toch, kinderen zouden hier nul komma nul van mee moeten maken!!!!! Lieve lieve Lizzie, Marlies, Joost en Jaloutje, ik wens jullie heel heel veel sterkte de komende tijd. Jullie zijn geen dag uit mijn gedachten.

    Liefs Jenneke en Ivar

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Marlies en familie,
    We lezen nu net pas jullie blog. Wat een vreselijk nieuws is dit. Het ging zo goed. Wat moet jullie wereld weer stil staan en wat wordt je dan weer teruggeworpen in je angst en onzekerheid. Terwijl het zo goed ging. We leven erg met jullie mee en zaten allebei met ongeloof het blog te lezen. Het is zo'n dun lijntje tussen goed en slecht bij deze rotziekte. Dat blijkt maar weer. Lizz heeft zich een sterke meid getoond de afgelopen maanden, dat biedt hopelijk wel wat vertrouwen voor de komende tijd.
    Heel veel liefs,
    Sandra en Jan Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Krista Schakel23 juli 2011 om 01:25

    Lieve Marlies, Joost, Lizzie en Jalou,

    Wat een klap is dit weer zeg! In één keer wordt je verschrikkelijk hard onderuit gehaald. Gaat het net weer beter - denk je - maar het tegenovergestelde is waar. Ik leef enorm met jullie mee en wens jullie enorm veel sterkte de komende tijd. Maar eerst dit weekend genieten van het samen zijn!! Dan weer de trajecten in en vertrouwen houden. Want ik geloof het nog steeds: Jullie sterke Lizz wordt nog steeds zuster of komt in K3!!!

    Veel liefs Krista

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat verschrikkelijk! Ik leef met jullie mee en ze gaat het halen!! (ook een harderwijker..)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Volg al een tijdje jullie blog en met verbazing, verschrikking lees ik jullie verhaal. Wat afschuwelijk moet dit zijn als je kind zo ziek wordt. Woorden kan ik niet zo goed vinden alleen heel veel sterkte. Ik denk aan jullie en wens jullie alle kracht.
    Nienke ( oud klasgenootje Marlies )

    BeantwoordenVerwijderen
  15. lieve marlies, ik wil je heel veel sterkte wensen en het moet en het zal goedkomen ! liefs van plien.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lieve familie.
    Wat komt dit weer als een klap in je gezicht zeg. Heb vandaag aan niks anders dan aan jullie kunnen denken. Hoop dat jullie vandaag een goed gesprek hebben gehad met de oncoloog. We blijven met jullie meeleven.
    HEEL VEEL STERKTE.
    Dikke kus, knuffels en veel liefs Jolanda en Danieck

    BeantwoordenVerwijderen
  17. We denken aan jullie en hopen dat jullie vandaag meer duidelijkheid hebben gekregen....

    Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen