dinsdag 6 december 2011

6 december - Onverwachte opname

Zo zit je het ene moment in de auto naar Zeeland en het andere moment zit je in de ambulance op weg naar Harderwijk. Het leven van een 'oudervaneenkindmetkanker' verveelt nooit, vervelend is het wel.

Vrijdag vertrokken we richting Zeeland. Even lekker weg met familie om het Sintfeest te vieren. Ondanks de vervelende bijwerking van de chemo had Lizz een flinke opleving vrijdagmiddag. daarom hebben we de Sint gevraagd of hij vrijdagavond langs wilde komen in plaats van zaterdag. Lizz vond dit wel een raar idee, want ze had erg op zaterdag gerekend. Gelukkig heeft ze gekregen wat ze het allerliefst wilde...een echte microfoon. Samen met oom Bob heeft ze heerlijk gezongen. Weer een prima carpediem momentje!
Helaas wilde de buikpijn niet overgaan en werd ze langzaamaan zieker. Zondag kwam er koorts bij. Dus dat betekent AMC bellen en overleggen wat te doen. We moesten ons maandag melden op de poli. Helaas dus geen bezoekje aan onze lieve vrienden in Zonnemaire. Erg jammer, want de meiden hadden heel graag de honden geknuffeld.

Eenmaal in het AMC werd het al snel duidelijk dat ze opgenomen moest worden. Ze moet minimaal 5 dagen aan de antibiotica. Dit is het protocol bij koorts in aplasie. Ze weten niet of het een virus is of een bacterie die de koorts veroorzaakt en ze zijn bang dat er een infectie in haar portacath is gekomen. Er is bloed op kweek gezet en woensdag weten ze of er een bacterie aanwezig is die er niet hoort. Sowiezo moeten we tot zaterdagmorgen blijven.
Erg jammer...weer een opname. Het enige pluspuntje van deze opname is dat ze antibiotica ook in Harderwijk kunnen geven. Het Sint Jansdal heeft sinds kort ook een aantekening voor kinderoncologie. Hierdoor kunnen ze ook 'simpele' oncologische behandelingen geven.
Gisteren konden we niet terecht, maar vandaag wel! Dus om 2 uur werden we door de ambulance opgehaald. Lizz vond dit reuze spannend! Ze had van Sinterklaas een playmobile ambulance gekregen, dus ze kon goed vergelijken.

Eenmaal in Harderwijk werden we meteen in de watten gelegd. De dvd's van K3 lagen al klaar, samen met kleurtjes, spelletjes en een ruime box voor ons alleen.
Er komt regelmatig iemand langs om te vragen of je nog wat wilt drinken of eten, en ook aan het avondeten werd gedacht, zelfs voor Joost en mij! Waar je al niet blij mee kan zijn. Even een beetje luxe is best lekker. En natuurlijk het dicht bij huis zijn. Opa's en oma's in de buurt...super!

Lizz heeft nog wel steeds last van buikkrampen, koorts en diaree. Hopelijk trekken deze vervelende bijwerkingen snel over en kan ze straks nog een weekje genieten van thuis zijn.

9 opmerkingen:

  1. Ik brand elke dag een kaarsje voor de goede afloop. Hopelijk is Lizz snel weer thuis en hopelijk is het geen bacterie in de port-a-cath.

    Wel fijn dat jullie in een zks dichtbij zijn nu en dat ze daar nét iets meer service bieden. De kleine dingen maken het leven vaak wat aangenamer he.

    Heel veel sterkte!

    groetjes uit Brabant,
    Dominique Leemans (guppie1)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat "fijn" dat jullie nu dichter bij huis zijn. Even wat spullen halen, de post nakijken ... bij je andere kind zijn dat gaat veel makkelijker als je dichtbij bent.
    Ik hoop dat het bij de 5 dagen AB blijft...

    Lieve groet
    mamavan4lijfjes (twitter)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig is de Sinterklaas gelukt en gelukkig zijn jullie nu in Harderwijk...maar wat ontzettend rot dat Lizzie nu ook nog koorts erbij heeft gekregen. Hopelijk helpt de antibiotica snel en mag de stoere meid weer lekker mee naar huis. Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ongelofelijk he de verschillen in de "service" van de verschillende ziekenhuizen.

    Hopelijk dat er een tijd komt dat dit standaard wordt in alle ziekenhuizen, alsof je als ouders niet genoeg aan je hoofd hebt.

    Nou heel veel sterkte met je #kanjer en hopelijk blijft het idd bij de 5 dagen AB.

    Groetjes,




    Peter @vissernl

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lekker dichtbij huis, wat fijn.
    Sterkte en hopen dat ze snel weer wat opknapt en er geen infectie zit.

    Liefs
    Mariët

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel veel sterkte, ik hoop dat die mooie dame van jullie snel opknapt. Liefs van Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallo lizzie,via via kwamen we op jou blog terecht.we hebben alles over jou gelezen,en
    wat ben jij een stoere meid zeg!
    Er kunnen veel mensen een voorbeeld aan jou nemen!
    we hopen dat het snel weer beter met je gaat!
    En we kijken vaak of er iets nieuws geschreven.
    Hartelijke Groetjes uit overberg

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een kanjer van een meid hebben jullie! Ik ben hier terecht gekomen nadat ik het verhaal van kanjer Guusje had gevolgd en daar jullie linkje zag staan.
    Hopelijk gaat het snel weer beter met jullie prachtige dame.

    xxx
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik lees nu ongeveer 3 maanden jullie blog.
    Wat een super meid heb je!
    Ik hoop dat de antibiotica vlug gaat werken
    En dat het snel beter gaat.

    Groetjes
    Sabrina uit Goes

    BeantwoordenVerwijderen