woensdag 15 februari 2012

15 februari - Voorlopige uitslag

Vandaag een lange spannende dag. Wachten op de uitslag van de scans.
Onze oncoloog had ons vanmorgen al verteld dat het erg spannend zou worden. Als de scans duidelijk zouden laten zien dat de kanker zich had uitgebreid, zouden ze niets meer voor Lizz kunnen doen. Maar in alle andere gevallen zouden ze doorgaan met de HighDose kuur/stamceltransplantatie. Geen operatie aan de longen dus tussendoor. Eerst aanvallen met chemo, dan kijken wat er overgebleven is en nieuwe plannen maken.

Pas om zes uur spraken we onze oncoloog weer, nu met nieuws over de scans.
De uitslag van de MRI-scan was nog niet bekend, deze volgt morgen.
De CT-scan was wel bekeken en hierop is het overgebleven bolletje bovenin de long nog te zien en ook nog steeds de witte wolkjes onderin de long. Omdat de witte wolkjes langzaamaan lichter worden verwachten ze niet dat het hier om uitzaaiingen gaat, maar om de inmiddels 'eeuwige longontsteking'.
Dit is natuurlijk een soort van opluchting omdat we verder kunnen. Niet dat dit makkelijk wordt en zonder gevaren, maar wel weer op weg naar 'kankervrij'.

Om de MRI-scan maken we ons minder zorgen. Deze is gemaakt van de buik, en tot nu toe zijn hier geen gekke dingen gevonden.
Als ze deze scan ook goedkeuren en Lizzie is goed genoeg opgeknapt, zal ze volgende week opnieuw geopereerd worden. De Portacath zal dan weer teruggeplaatst worden, zodat ze 27 februari kan starten met (even afkloppen) haar laatste chemokuur....durf het bijna niet te typen.

Gisteren heeft Lizz een narcose gehad voor de MRI scan. Door deze narcose is ze toch wat achteruit gegaan. Ze moet regelmatig spugen en heeft helaas weer extra zuurstof nodig. We hoopten morgen naar huis te kunnen, maar dat gaat mooi niet door. We hebben inmiddels ons record van opnameduur verbroken, morgen al 18 dagen in deze box! Nu dus duimen dat ze heel snel opknapt en nog een aantal dagen naar huis kan. Voor de volgende kuur moeten we ook al rekening houden met 4 weken opname.

Lizzie is in ieder geval qua (bloed)cellen aan het stijgen. Goed nieuws. Dat betekent dat ze uit de aplasie aan het komen is, en hierdoor krijgt ze haar weerstand terug. Dat zal ze nodig hebben! Het waterpokvirus is nog steeds actief in haar lijfje en de longontsteking sluimert nog. Een beetje weerstand zal dit snel de das om doen!

7 opmerkingen:

  1. Lieve Marlies en familie,
    Al lezend voel je jullie spanning en continue bezorgdheid. Het is ook zo'n onvoorstelbaar zwaar traject waar Liz en dus ook jullie in zitten. Maar de CT scan is toch ook echt een beetje goed nieuws dat hopelijk ook wat vertrouwen geeft van de komende behandelronde. De laatste chemo om de kankercellen definitief de das om te doen. Ik kan me zo voorstellen dat je bijna niet durft te typen dat de artsen naar de laatste chemo toe werken. Weer een heel zwaar traject, maar probeer je vast te houden aan al die verhalen van kinderen die heel diep zijn gegaan en er ook weer bovenop zijn gekomen.
    Dikke knuffel
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet uit ervaring dat elke uitslag telt en jullie dus heel blij zijn met de uitslag van de CT.
    Daarnaast nog de verbeterde bloedwaarden, super.
    Nu snel zelf weer wat beter voelen en dan eerst samen thuis van elkaar genieten voor de volgende stappen naar herstel gezet gaan worden!!!
    Bertina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat fijn te lezen dat er een (lichte)stijgende lijn in zit! Ik hoop dat je snel je meissie weer mee naar huis mag nemen, ook al is het misschien maar voor even met de kuur op komst Sterkte met alles!

    groetjes Marika

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ken jullie helemaal niet, alleen van deze blog,maar wat leef ik met jullie mee. Ik hoop echt dat die stoere dame van jullie beter wordt,en dat er verder geen uitzaaiingen te vinden zijn.Ik kan niets anders doen dan mee duimen en meeleven,en dat doe ik dan ook maar, maar wat wens ik jullie alle goeds.
    Doe die kanjer een dikke knuf van me, liefs van Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit is toch een heel mooi lichtpuntje in de donkere dagen. We hopen dat Lizzie idd binnenkort aan haar laaste chemo mag beginnen en dat ze daarna weer mag opknappen en weer kind mag zijn. Heel veel sterkte van ons. Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed nieuws! Eindelijk. Dat mocht ook wel eens zeg, jullie hebben het inmiddels dubbel en dwars verdiend.
    Heel veel sterkte weer, maar dit geeft in ieder geval weer goede moed.
    Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Go girl! je kan het. Eindelijk positief nieuws; we gaan er van uit dat dit een trend wordt die doorzet!!
    Liefs Victoria

    BeantwoordenVerwijderen