donderdag 28 juni 2012

28 juni - Het klaart op

Maandenlang zaten we verstopt, diep onder de grond. Alles wat met ziekenhuis en ziek zijn te maken had, vermeden we. Nog iets verder de kop in 't zand.
En toen was het eindelijk tijd voor die nieuwe scan. Die scan die wel eens heel vervelend zou kunnen worden. De uitslag die we misschien wel helemaal niet wilden horen. We waren ons heel erg bewust dat het wel eens heel erg mis zou kunnen zijn, ondanks dat je dat aan Lizz nu absoluut niet merkt.
Afgelopen maandag zou de uitslag doorgebeld worden. We hadden beiden onze telefoon voor ons liggen, hopend dat die van de ander over zou gaan, zodat je hem zelf niet op hoefde te nemen.

Joost besloot te vertrekkken naar de speeltuin met Jalou, en ja hoor, natuurlijk werd ik toen gebeld. Gelukkig liet de oncoloog me niet lang in spanning, de scan zag er beter uit dan de vorige.
Huh? Wacht even...dit betekent dus positief nieuws? Wauw!
De viezigheid in de longen is verdwenen en zelfs de leasies(verdachte bolletjes) die links en rechts te zien waren zijn geresorbeerd, (mooie woorden gebruiken die radiologen toch!) met andere woorden, zijn opgenomen door het lichaam. Weg.
Er was alleen nog wel sprake van wat verdichtingen in de linker long. In de onder- en de bovenkwab. Hierover kon de oncoloog nog niet zoveel zeggen, ze moest de scan van Lizzie nog bespreken met de radioloog, en dat zou vandaag gebeuren.

Gisteren hadden we nog een afspraak met de oncoloog, want ze had Lizzie een tijd niet gezein en het was tijd voor een check up. Ik geloof dat ze best blij was om Lizzie zo te zien. Na al die keren slecht nieuws moet het heerlijk zijn om Lizz weer als een blij, genietend kind te zien.
De blijheid was alleen van korte duur, want helaas moest er tóch bloed geprikt worden. Dit viel even tegen voor Lizzie.
Gelukkig waren de tranen snel weg toen Lizz na de prik een zak chips mocht uitzoeken in het AH'tje.

Vanmiddag ben ik weer gebeld door de oncoloog. Ze hadden groot overleg gehad (alle behandelend arsten bij elkaar zoals oncoloog, radioloog, radiotherapeut, chirurgen etc) en waren tot de conclusie gekomen dat de laatste CT scan lastig te beoordelen blijft. In ieder geval ziet hij er beter uit dan de vorige scan, maar er blijven verdachte plekken. Toch.
Ja, ze was er niet heel duidelijk over, maar het komt erop neer dat de longen ondanks het opklarende beeld toch (nog)niet schoon zijn. Ze hebben nog hun vraagtekens bij een aantal plekjes die ze zien.
Het beste wat we nu kunnen doen is afwachten. Over 3 maanden wordt er weer een nieuwe CT scan gemaakt en we hopen dat ze dan nog schoner zijn. In ieder geval lijkt het de goede kant op te gaan, maar we moeten heel voorzichtig positief zijn.

Het is raar omdat we alijd dachten dat we een gat in de lucht zouden springen als we goed nieuws zouden krijgen. Dat gebeurde totaal niet. Onze kop kwam uit en zand en de zon scheen fel. We moesten waarschijnlijk wennen aan het licht in onze ogen. Het duurde een paar dagen tot het het tot ons doordrong. We kunnen nu in ieder geval iets geruster zijn, we hebben weer een paar maanden zonder medisch gedoe (nou ja, alleen nog een controle echo van de buik volgende week, want die waren ze vergeten te laten maken).
3 Maanden met daarin een zomervakantie. Lekker, we gaan ons vast goed vermaken. Aan Lizz zal het niet liggen, die heeft zin voor 10!

11 opmerkingen:

  1. Dit is toch na al die nare maanden super goed nieuws. En lekker 3 maanden helemaal niks hoeven is voor jullie dan ook zo lekker. En over 3 maand dan is gewoon alles weg en mogen jullie hoofden voorgoed uit het zand. Geniet samen van een heerlijke zomer ( met of zonder zon ) Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn zulke goede berichten, ik wens jullie een hele fijne zomervakantie, geniet ervan met elkaar!

    groetjes, Fredy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk nieuws om te horen! Fijn voor lizz en jullie. Geniet van jullie vakantie en gopelijk is het nieuws over 3 maanden nog beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat jullie goed nieuws hebben gehad!Goed om te lezen dat het goed gaat met Lizzie!!Ik wens jullie een hele mooie vakantie...met mooi weer.Ik weet niet of jullie nog weg gaan,maar hopelijk word het weer in nederland nog wat beter...wij hebben nu ook vakantie,hahaha.Ik ga heel hard duimen dat het goed komt met Lizzie!
    Groetjes van een mama van 2 meisjes x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn om te lezen! Geniet van de zomer, de zon schijnt sowieso voor jullie toch? Doe de kop maar weer gewoon even terug in het zand, dat leeft wel zo gemakkelijk. Drie maanden is best lang en dan zien jullie wel weer verder.
    Groetjes van een anonieme lezeres.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gek is dat he, goed nieuws maar toch niet helemaal blij durven zijn..kan me er iets bij voorstellen na alle enorme dompers keer op keer! Maar voorzichtig positief kunnen zijn moet ook al goed voelen! Zelfs voor mij, terwijl ik Liz niet eens ken, is het kippenvel om eindelijk eens een stijgende lijn te horen, ben heel erg blij voor jullie!! Laat het lichaam maar lekker verder resorberen (;), met over 3 maanden nog meer fantastisch nieuws!! Even lekker genieten van de zomer en nog meer op krachten komen! Liefs Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Juliette Leeuw1 juli 2012 om 11:47

    Lieve mensen, wij volgen jullie op de voet en kijken bijna iedere dag of er een berichtje op Liz haar blog staat Bepaalde dingen kan je niet loslaten na je verblijf op F8Noord. Het is zo fijn dat jullie eindelijk eens een x goed nieuws hebben en wij hopen zo dat jullie met elkaar van een wel verdiende vakantie kunnen genieten. Wat cool om Liz zo te zien, prachtige foto's. Onze laatste ontmoeting zag ze er uit als een zwak vogeltje en nu is ze zo levendig met haar nieuwe haartjes!! Heel veel liefs en geniet van het gezin. Wij zijn gister weer voor het eerst met Toots naar de kapper geweest ;-). Veel liefs, Juliette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi juliette! Wat fijn om weer van je te horen. Moet nog vaak aan jullie denken en aan hoe het nu met Toots zal gaan. Wij zijn nu een beetje relaxter, ofschoon we nog wel steeds in onzekerheid zitten. Gelukkig gaat het met Lizz zo goed dat we het soms allemaal een beetje vergeten. Toch blijft het lijntje dun en zijn we ons bewust van een loerend gevaar.wat tof dat T. al naar de kapper is geweest. Met een jochie ben je iets sneller weer op het oude niveau, met lizz ga ik voorlopig nog niet hoor! Hoe is het met de verbouwing? Eindelijk klaar? Moeten jullie nog vaak op controle trouwens? En heb je de nieuwe afd al gezien? Ik moet erg wennen...

      Leuk om van je te horen? X Marlies

      Verwijderen
  8. hallo,
    ik ben al tijden een stille lezer van jullie blog. en vind jullie blog erg mooi beschreven. ik stuur nu een berichtje omdat bij onze knappe dochter Zora (6) op 4 juli een kwaadaardige hersentumor is gevonden, er wordt nu gestart met radiotherapie van 4weken verdere behandeling is nog onduidelijk... ook is er al een operatie geweest mar helaas konden ze weinig tot bijna geen kankercellen weghalen omdat het weghalen dan een te groot risico was..... we zijn nog helemaal ontdaan met dit nieuws, ook vind ik het moeilijk dat ik snachts bij Zora blijf slapen waardoor ik mijn andere schatten (Malin 11 bijna 12 en pipp 2) bijna niet meer zie.. ook mijn man schippert tussen slapen in het Ronald mcdonalds huis en thuis slapen, waardoor hij ze ook weinig ziet. wij merken ook dat onze oudste dochter Malin het zwaar heeft, ze zecht bijna niks meer en heeft nergens meer zin in ik heb al met haar gepraat, ook met de psycholoog die ook laatst langskwam voor Zora heeft ze gepraat, helaas heeft dit allebei niet geholpen..... hebben julloe tips hiervoor?
    groetjes en nog veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Genieten!! Dat is alles wat ik hoop en wens voor jullie.
    Lfs uit Velserbroek.

    BeantwoordenVerwijderen