dinsdag 31 januari 2012

31 januari - Nieuwe opname

Vannacht weer een pittige nacht. Op de stretcher terug op F8Noord. Lizzie draait, woelt, kreunt en hoest heel verveldend. Alsof je met je nagels over een schoolbord gaat...brrr...hoe moet dat wel niet voelen?
Na weer een keer te hebben overgegeven, 40.3 graden koorst en een bezoekje van de kinderarts valt ze dan eindelijk in slaap..het is dan half zeven.

We zijn weer terug bij af. We merkten eind vorige week al aan Lizzie dat ze het zwaar had. Ze was hard aan het vechten. Geen energie, moeite met spelen en lamlendig.
Zaterdag hebben we nog best een leuke dag gehad. Even winkelen in Zwolle. Een rondje in het reuzenrad...Genieten, met een grote G!
Lizz zit dan tegenwoordig wel weer in de kinderwagen, maar zo kunnen we in ieder geval nog even de deur uit.
Zondag kwam er koorts bij. We dachten eerst nog dat ze te lang voor de open haard had gelegen, maar helaas liep het 's nachts op naar 40.1 graden.

Toen we maandag in het AMC kwamen en vertelden over de koorts werd er direct een uitgebreid onderzoek gestart. Vele buisjes bloed werden afgenomen, snot werd uit haar neus gezogen en er werd een nieuwe longfoto gemaakt.
Al snel hoorden we dat er op de longfoto weer een witte wolk te zien is. Precies op dezelfde plek als een paar weken geleden. Ze weten nu alleen niet of het om de 'oude' longontsteking gaat of dat er een nieuwe is ontstaan, of dat de plek toch iets anders is.
Uit de bloeduitslagen bleek vervolgens dat ze in diepe aplasie is. Daarom werd direct de gebruikelijke 5- daagse antibioticakuur gestart. Gelijk maar even een bloedtransfusie, want haar HB was ook aan de lage kant.

Tijdens het aanprikken van de lijn zag ik opeens kleine blaasjes zitten op Lizzies hand. Snel verder gekeken en ja hoor, op haar benen en voeten ook nieuwe plekjes. Weer waterpokken!?!
Om daar achter te komen hebben ze weer een nieuwe bloedkweek afgenomen en ze hebben ze het vocht uit een blaasje gehaald. We moeten nog van de viroloog horen of het echt de waterpokken zijn, maar het zou wel heel raar zijn als het niet zo is.

Ze heeft dus waterpokken in aplasie(totaal geen weerstand). Er is ons altijd verteld dat dit tot hele gevaarlijke complicaties kan leiden, dus we maken ons best zorgen. Zeker als daar ook nog eens een longontsteking overheen komt.
De chemo die ze gister al had moeten krijgen is uitgesteld. Te gevaarlijk. Vandaag eerst weer een nieuwe CT scan van de longen. Nou ja, eerst...Omdat ze de waterpokken heeft ziet niemand haar graag komen, alles moet namelijk grondig worden gedesinfecteerd als is geweest...dus aan het einde van de dag mag ze waarschijnlijk komen.

De uitslag van de scan zal bepalend zijn voor het wel of niet doorgaan van de chemokuur.
De scans blijven vreselijk spannend voor ons en we hopen dat de uitslag niet te lang op zich laat wachten.
Maar bovenal hopen we dat Lizz zich snel weer wat beter voelt!

10 opmerkingen:

  1. Ooh dat hoop ik ook zó voor jullie en Lizzy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. veel sterkte ik lees vaak jullie blog via kanjer guusje blijf positiefffff

    mama van 2 kids

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje wat erg allemaal. We hopen dat er de scans goed zijn en dat Lizzie weer snel opknapt. We blijven duimen. Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Iedereen duimt voor jullie Lizzie mee,
    dat ze zich maar snel weer wat beter mag voelen!
    Veel liefs van een onbekende Bloglezer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sjonge jonge wat een diepe ellende weer. Ik hoop dat jullie heel snel een goede/gunstige uitslag krijgen. Dat wachten is zeker in jullie geval zenuwslopend. Maar bovenal hoop ik dat jullie prinsesje weer heel snel een beetje opknapt en ze zich weer wat beter voelt.

    Hou jullie taai!

    Dikke kus Diane
    (onze3ukkies op twitter maar even niet zo actief)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gestie wat een behoorlijke tegenslag Net nu je dacht dat het weer beter ging... Ik hoop dat jullie grietje snel opknapt! Veel sterkte gewenst.
    groetjes Marika

    BeantwoordenVerwijderen
  7. tegenslag na tegenslag, en maar door knokken..zo heftig allemaal, ik heb diep respect voor jullie! Ik hoop dat de uitslagen meevallen en Lizz weer aansterkt zodat ze snel met de volg. kuur kan starten! En je schrijft zo mooi meid, iedere keer weer ontroerd! x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een verschrikkelijk nieuws. Ik hoop dat ze zich gauw iets beter voelt,en dat er geen al te slecht nieuws uit de scan komt. Ik wens jullie weer heel veeeeeel sterkte. Groetjes van Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wens dat het gauw beter mag gaan met Lizzie!
    Laat deze ene wens nu eens uitkomen...!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeetje...wat onwijs balen zeg!!! Sterkte voor jullie allemaal...

    x L.

    BeantwoordenVerwijderen