zaterdag 2 juli 2011

2 juli - Voor Joost

Lieve Joost,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Vandaag vieren we dat je weer een jaar ouder bent geworden.
Maar ook dat je weer een jaar langer mijn beste maatje en partner bent, en dat je weer een jaar langer de allerliefste papa bent.

Toen we elkaar in 1996 leerden kennen hadden we nooit kunnen bedenken wat het leven allemaal voor ons in petto had.
Na een heftige start, ook op je verjaardag, hebben we veel meegemaakt samen.
Heel cliché, met veel hoogte en diepte punten. Nu 15 jaar later zijn we niet meer met z'n tweeën, maar met 2 prachtmeiden erbij. En wat zijn we gelukkig met elkaar!

We hadden nooit bedacht dat ons mooie gezin getroffen zou worden door die grote snertziekte, maar helaas het ging niet aan ons voorbij. En dat het ook nog eens een van de meisjes zou betreffen ..nee, ondenkbaar.
We weten inmiddels dat Lizz zich er als een heuze Megamindy doorheen slaat, maar het mag ook wel eens gezegd worden hoe stoer en sterk jij wel niet bent.

Hoe je midden in de nacht bij elk kreuntje direct naast je bed staat. Hoe je je best doet om eten en drinken bij Lizz naar binnen te krijgen(en met een super creativiteit!) Hoe je een week skieën aan je voorbij zag gaan, waar je zo'n zin in had. Hoe je op alle mogelijke manieren probeert een gezellige sfeer in huis te houden. Hoe je je werk mist. Hoe je met grote regelmaat je kite in de garage laat hangen omdat wij je meer nodig hebben. Hoe je je schouder weer aan mij geeft om op uit te huilen. Hoe je je vreselijke zorgen maakt, maar dit zo goed verbergt voor de meiden. Hoe je af en toe overhoop ligt met chemokasper, als Lizzie boos en chagrijnig is en alleen maar om mama vraagt. Hoe je thuis toch alles nog regelt, auto/kapotte ramen, kraan etc. Hoe je met alle emoties omgaat. Hoe je mij het huis uit stuurt om wat leuks te gaan doen. Hoe....

Het is teveel om op te noemen, maar de hele wereld mag het weten

JE BENT GEWELDIG!

We houden van je X

5 opmerkingen:

  1. Nu tranen met tuiten... Wat doen jullie het toch fantastisch met z'n tweetje, vieren. Denk dat iedere ouder het ermee eens als ik zeg dat je ergste nachtmerrie is dat je kind ernstig ziek wordt. En dat overkwam jullie zomaar ineens. Maar wat zijn jullie dapper in die achtbaan gestapt en de rit is helaas nog niet over. Nog even, of nog wat langer, volhouden en hopelijk wordt 2012 jullie jaar.
    Joost, van harte met je verjaardag, je bent een kanjer!!

    Liefs Martijn & Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geweldig......? Je moest eens weten. Ik ook van jullie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig stuk heb je weer geschreven Marlies we zijn er stil van.....

    En jullie samen zijn een superteam en dat kan ook niet anders als je dochter megamindy is.

    Joost van harte gefeliciteerd en Marlies en de kids natuurlijk ook.
    En volgend jaar ga je een super mega verjaardag vieren want dan is die snertziekte weg weg weg.

    Liefs Cis en Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Marlies,

    met tranen heb ik net je verhaal gelezen. Wij lopen namelijk precies een maand op jullie 'achter', maar ook onze dochter heeft een Wilms tumor. Onze dag waarop de wereld veranderde was 16 mei, de operatie was 23 juni. Afgelopen vrijdag de uitslag gekregen, daar hebben we in vergelijking iets meer geluk mee, het is stage II, vandaag de eerste chemo van de nieuwe reeks gehad, gelukkig voor ons meisje dus geen bestralingen. Maar kortom; je verhaal is zo ontzettend herkenbaar voor ons, in zoveel opzichten. Het rare is dat het in een aantal opzichten ook heel anders is, wij zitten in Rotterdam bij het Sophia en daar gaan bepaalde zaken blijkbaar toch heel anders! Maar in ieder geval, heel veel sterkte, ik zal je verhaal blijven volgen, gedeelde smart is toch een beetje halve smart.

    Groet,

    Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. beetje late reactie,maar Marlies, wat schrijf je het weer prachtig...en eh Joost alsnog van harte...

    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen