vrijdag 1 juli 2011

1 juli - Afscheid

Gelukkig, het zit erop! We hebben afscheid genomen van Radio Robbie en de afdeling anesthesie. We hebben in de afgelopen weken veel mensen leren kennen en wat waren ze gek op Lizzie!

Lizz was super stoer tijdens de laatste bestralingen, ook al gingen ze niet van een leien dakje. Maandag is ze met het slaapkapje onder narcose gegaan met de bedoeling dat het infuusje zou blijven zitten voor de volgende dagen. Dit had de anesthesioloog niet goed begrepen en voor ik er erg in had, had hij het infuus alweer uit de portacath getrokken. Helaas was hij ook vergeten de medicijnen tegen de misselijkheid aan Lizz te geven. Eenmaal terug in het Ronald Mac Donald moest ze vreselijk spugen en was ze zwaar beroerd. Joost is direct naar het Amc gelopen om om opheldering en medicijnen te vragen, maar doordat het zo'n groot ziekenhuis is wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk 2 uur later hadden we een pilletje tegen het spugen.....

De volgende dag moest Lizz dus weer met het kapje in slaap, maar ze zei nu ineens dat ze het niet meer spannend vond...en zo gezegd zo gedaan, ze liet het kapje op haar neus zetten en viel rustig zonder te vechten in slaap. De kanjer!

Bij radiotherapie kreeg Lizz voor haar laatste behandeling een grote beer en een roze portemonnee. We hebben besloten dat we iedereen daar heel lief en aardig vinden, maar dat we ze toch echt niet nog een keer terug willen zien. Gelukkig waren ze dat helemaal met ons eens.
Op de high care (verkoever) stond mijn laatste cappuccino al klaar en werd Lizz door iedereen uitgebreid gedag gezegd. We weten dat we hier in ieder geval nog een keer terug moeten komen en we hopen dan ook dat dezelfde lieve mensen er ook weer zijn!
Een belangrijke zware stap uit de behandeling zit erop, nu kunnen we gaan wennen aan het wekelijkse chemo gebeuren.

Donderdagmorgen kon Lizzie nog een paar uurtjes naar school. Het was de laatste schooldag en ze mocht ook nog eens hulpje zijn. Best raar, we zijn er weken niet geweest, nu mocht ze weer en kon direct afscheid nemen van haar juf en voorlopig ook haar klasgenootjes.

Al met al een emotioneel weekje. Afscheid van mensen die je eigenlijk helemaal niet had willen leren kennen, in ieder geval niet in deze omstandigheden. Afscheid van het Ronald Mac Donald huis (Wat geweldig dat dit er is! Wat een rust heeft dit verblijf ons gegeven!), afscheid van school en ik ben vandaag ook nog eens officieel werkloos :(

Gelukkig is er ook tijd voor leuke dingen. Zo heb ik gisteravond een geweldige Gooise Vrouwen avond gehad! Helemaal in de watten gelegd (lekker eten en drinken, goodie bag, Martin Morero, en ook nog een makeover bij Dutch Hair..het moet niet gekker worden toch?).
Annemiek (en natuurlijk alle anderen die deze avond tot een topavond maakten)bedankt, het was helemaal leuk, MASTER!

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat jullie deze horde weer hebben genomen. Kan me de opluchting dat het voorbij was met de Radio Robbies nog goed herinneren. En inderdaad, zoveel hartverwarmende mensen op de verschillende afdelingen. Heel herkenbaar. Gelukkig heeft Lizzy het goed doorstaan. Sterke meid hoor! Toitoitoi voor de chemo's die nu volgen.

    Liefs,
    Sandra (moeder van Fenne)

    BeantwoordenVerwijderen