vrijdag 16 september 2011

16 september - It giet dus net oan!

Vanmorgen waren Lizzie en ik keurig op tijd op F8Noord. Het was gelukkig niet heel druk, maar het duurde al met al toch nog bijna 3 kwartier voordat we aan de beurt waren.
Het infuus werd alvast aan de portacath gekoppeld, en na een buisje bloed kon Lizz lekker gaan schilderen in de speelkamer.

Om half 1 werd ons medegedeeld dat de neutrofielen in het bloed nog steeds te laag waren.
Eerder was er bij ons nog verwarring om welke waarde het nu ging, maar het bleek dus om de neutrofielen te gaan. Als de neutrofielen onder de 0,5 zijn is Lizz in aplasie en mag er sowiezo niet gekuurd worden. Maar voor de kuur die nu gepland staat moeten de neutrofielen op 1 zitten. Bij Lizz is dat nu pas 0,56. Geen aplasie meer gelukkig, maar ook geen kuur dus.
Wat een tegenvaller weer. De arts probeerde me gerust te stellen. Het zou vaker voorkomen dat een kuur wordt uitgesteld. Het wil niet zeggen dat de behandeling nu in de soep loop, etc. etc. Maar toch. Kom op! Ik hoor de oncoloog nog zo zeggen dat het protocol bewust heel strak gehouden wordt. Je wil de kankercellen geen ruimte geven om zich weer te herstellen en te vermenigvuldigen. Maar helaas is er gewoon niets aan deze situatie te veranderen. We moeten ons erbij neerleggen. Er bestaan wel medicijnen om sneller uit aplasie te komen, maar die hebben op deze termijn geen nut meer. Gewoon netjes afwachten, en dat doen we dan maar.

Maandag kunnen we weer naar het Sint Jansdal om bloed te laten prikken en als het dan eindelijk goed is, staat de kuur voor dinsdag, woensdag en donderdag gepland.
Mmm...dat wordt extra hard duimen, want vrij-zat-zondag hebben we het Doe een Wens weekend....Aaahhh!

1 opmerking: