donderdag 20 oktober 2011

20 oktober - ...and downs

Nog even een klein vervolg op de blog van eerder vandaag.

Vanmiddag hebben we een uitvoerig gesprek gehad met de oncoloog. Ze had een a4tje bij zich, met voor de insiders de welbekende pijltjes.
Het was het briefje met het nieuwe protocol. Een protocol van 14 weken. Een aantal 5-daagse chemokuren en 10 bestralingen.
Dit móet gaan werken. Er is namelijk geen ander briefje meer....

Ze vertelde ons heel eerlijk dat er na dit protocol geen bekende andere opties zijn. De bestraling is de laatste die ze kan krijgen. Je kan dat niet keer op keer blijven geven.
De chemo's die ze gaat krijgen zijn degene waar ze nog op hopen. Het gaat inderdaad zoals eerder al beschreven om de ICE-T therapie. Ifosformide, Carboplatin, Etosopide en Topotecan.
De Carboplatin en Etosopide kreeg ze al in vorig protocol. Ifosformide en vooral Topotecan zijn de middelen die het grote verschil moeten gaan maken.

We merkten dat de druk nu plotseling heel hoog ligt. Ze moet zo snel mogelijk de nieuwe eerste 5 daagse kuur krijgen. Met een beetje geluk kunnen we na deze opname nog even naar huis, maar de kans is er dat ze de kuur gelijk na deze opname gaan geven. Dan pakken we de spullen in en verkassen naar F8N.
Na de eerste kuur zal de thuiszorg elke dag prikken komen geven. Deze zorgen ervoor dat ze zo snel mogelijk uit aplasie komt. Want zodra de waarden het toestaan zal de radiotherapie beginnen.
Gelukkig hoeft ze 'maar' 10 keer bestraald te worden. Wel weer 10 keer onder narcose.
Tijdens de bestraling krijgt ze ook weer een chemokuur van 2 maal 5 dagen. Dit middel, Topotecan, schijnt zeer effectief te zijn tijdens de bestraling. Dit is dus onze grootste hoop.

De progoses die in het begin nog zo rooskleurig waren zijn ook ernstig gedaald. Spraken ze toen nog over een prognose van 95%, zo wordt er nu ineens gesproken over minder dan 50%.
En uit onderzoek is gebleken dat het protocol waar we nu mee starten een slagingspercentage heeft van 50%.

Een paar spannende maanden dus.
Wederom een harde klap, maar we zagen hem dit keer wel aankomen. Helaas kun je hem niet ontwijken. Het enige wat we nu kunnen doen is er voor 1000% voor gaan, hoe moeilijk het ook zal worden voor de prinses. We slepen haar er wel doorheen!

10 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend heftig allemaal.....
    Wens jullie sterkte, moed en kracht.

    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop van harte dat jullie onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen en de komende behandelingen die .......... wilmstumor nu eindelijk klein gaan krijgen.
    Sterkte maar weer de komende tijd.

    Rein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gerwin en Josine20 oktober 2011 om 12:08

    Heel veel sterkte de komende tijd.
    Wij denken aan jullie...

    Gerwin en Josine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel veel sterkte en kracht toegewenst de komende tijd.

    liefs,
    Ralph &Jehizkia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jemig wat heftig! Enorme kippevel nadat we je verhaal hebben gelezen! We leven ontzettend met jullie mee, en denken aan jullie! Hopen echt dat deze x de bestraling helemaal gaat aanslaan!
    Sterkte voor jullie allemaal!

    Liefs JT en Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Joost en Marlies ...alle kracht gewenst in deze onvoorstelbaar moeilijke, onzekere, slopende weken. In gedachten steeds weer bij jullie!
    HEEL VEEL STERKTE ALLEMAAL!!!!
    Liefs, Renate/ Roel & Co.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vanavond tijdens het eten vroeg Yvonne of ik je blog al had gelezen. Ze vertelde dat er slecht nieuws was.
    Wat een vreselijke klap. Alweer.
    Gevoel van hopeloosheid, als de artsen slechte berichten brengen. Vreselijk.
    En je moet door. Je hebt geen keuze.
    Sterkte vanuit Kaatsheuvel.
    We denken veel aan jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Arjen en Bernadette20 oktober 2011 om 23:33

    Wat een toestand!! anderhalve week geleden zat Lizzie nog bij ons gezellig aan de keuken tafel een puzzel van honderd stukjes te maken, hebben we gezellig de kippetjes en het veultje gevoerd, wat een vrolijke boel was dat... in schril contrast met we nu allemaal lezen.... hele dikke knuffels voor jullie en natuurlijk voor Lizzie.
    Liefs Arjen en Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heftig is dit allemaal......50 procent is dat veel of is dat weinig..... Wij weten in ieder geval wel dat als iedereen die zo met jullie meeleven er ook voor 1000 procent voor gaan. Heel veel sterkte komende weken en we blijven net als jullie positief, want aan de wilskracht van jullie dappere dochter ligt het zeker niet. En Marlies en Joost jullie zijn geweldig vergeet dat nooit..

    Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een klap! Erg heftig allemaal....
    Keiveel sterkte voor de tijd die komen gaat.
    Denk veel aan jullie en kijk dagelijks of er nieuws is....
    Liefs,
    hanneke

    BeantwoordenVerwijderen