donderdag 21 april 2011

20 april - blij met een kwaadaardige tumor

Vandaag een rustige dag voor Lizzie. Er staat niets op de agenda. Een dag geen prikken, echo's en andere vervelende onderzoeken. We mogen zelfs een paar uurtjes uit het ziekenhuis. Wel moeten we om 17.00uur terug zijn voor de uitslag van het urineonderzoek.
We kunnen gelukkig bij onze familie in Amsterdam terecht. Hier logeert ook ons andere meisje. Het zou heerlijk zijn als we de zusjes even kunnen herenigen.

Lizzie wil liever niet buiten in de zon, ze wil liever binnen een spelletje doen. Ik wil liever buiten blijven. Even een paar uurtjes frisse lucht na 8 dagen in een ziekenhuis te hebben vertoeft.
De klok tikt genadeloos. Om 16.00uur moeten we toch echt weer in de auto op weg naar dat snert ziekenhuis. Het is veel te lekker buiten en ik heb Jaloutje nog lang niet genoeg geknuffeld. En dan is daar ook nog die vreselijke stress, wat zou de uitslag zijn? Misselijk zijn we geloof ik allemaal...

Voor we goed en wel uit de auto stappen worden we al gebeld, of we er al zijn..de uitslag is binnen. Pfff...wel of niet doorlopen? Willen we het wel weten? Als we straks de arts spreken weten we ook hoe het behandelplan eruit gaat zien, dan wordt het pas echt menens.

De arts verteld ons dat we zoals verwacht zeer waarschijnlijk te maken hebben met een Wilms-tumor. Nu dus eerst een chemokuur van 4 weken en in de 5e week een operatie. Tijdens de operatie wordt de tumor en de nier verwijderd. De tumor zal dan onderzocht worden en er zal een 'stage 1-5' aan gegeven worden. Stage 1 is een rustige tumor, stage 5 is een zeer actieve tumor welke voor uitzaaiingen zorgt.
Aan de hand van de stage zal het vervolg van het behandeltraject bepaald worden.

Met een soort van opluchting lopen we over de afdeling....gek genoeg zijn we nu blij met deze vorm van een kwaadaardige tumor...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten