zaterdag 23 april 2011

22 april - Spoelen!

Onze prinses geniet. Loopt rond in haar Spaanse dansjurk en doet uitgebreid de pasjes van K3 na. Ze is weer thuis. 10 minuten later ligt ze uitgeteld op de bank, de batterij is leeg. We hebben helaas het draakje ook mee naar huis moeten nemen.
De thuiskomst was fijn, maar ook raar. Het leek een beetje op 4,5 jaar geleden toen we ook met haar thuiskwamen uit het ziekenhuis. Toen waren er ook zoveel kaarten en cadeautjes en mensen die je wilden spreken en zien. Alleen was toen alles roze en werd je steeds gefeliciteerd met je wolk van een baby. Nu is de stemming toch echt even anders.
Lizz is druk met alle enveloppen openmaken.”Is die ook voor mij? En die? En die?”
Onze ogen schieten weer vol als we alle kaartjes lezen, fijn dat iedereen zo meeleeft.

Dan begint direct onze volgende uitdaging. Lizzie moet minimaal 800 ml vocht naar binnen krijgen per dag, liefst een liter (4-5 pakjes drinken).  Het is zeer belangrijk omdat de chemo de lever aantast en daarom moet de boel goed gespoeld worden.
Maar we gaan de boel goed aanpakken en al snel lijkt onze koelkast op de afdeling frisdrank van de supermarkt. Alle soorten en maten pakjes wicky, fristi, appelsap, sisi, fruitshot, AA en zelfs prinsessenflesjes met een verrassingsei er aan vast. Dan een lading knijpfruit, danoontjes en appelmoesjes. En als laatste staat er nog een verzameling zeer calorierijke drankjes van de diƫtiste.
Ze vindt het heel interessesant, wil ook alles graag aanbreken, maar drinken ho maar! Muizeslokjes, meer niet. En die noteren we steeds weer. 1 slokje is 0,2ml? Hoeveel slokjes heeft ze gehad?
Aan het einde van de dag poetsen we haar tanden en bij het spoelen geven we haar de laatste slokjes. Gered!

Dag 1 zit erop, genoeg gedronken en geen last van de chemo. Topper!

1 opmerking:

  1. Wat fijn om te lezen dat Lizzie weer thuis is, en hoe confronterend moet het zijn dat ook het draakje mee moest...het is echt werkelijkheid...
    Ik hoop dat het drinken/eten goed gaat, als ouder weet je hoe belangrijk dat is, maar maak dat maar eens duidelijk aan een meisje van 4 jaar..
    Ik hoop dat jullie vannacht een goede nacht hebben gehad!
    Liefs,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen