donderdag 28 april 2011

27 april - Shotje?

Vandaag moesten we ons om half twaalf melden in het AMC, toren F8. We zijn weer terug en het gaat er nog even hectisch aan toe als vorige week. Lizz ziet al direct daar haar plekje is ingenomen door een baby. Ook ziet ze meteen dat haar kamergenootje (18 maanden oud) naar huis is. Hier had ze zich thuis nog zo'n zorgen over gemaakt, want wie moest er nu bij A. blijven slapen als wij er niet meer waren?

Bij de balie melden we ons. "Jullie komen voor een shotje?", vraagt de receptioniste. "Jullie kunnen even wachten in de speelkamer, dan zijn jullie zo aan de beurt." Gelukkig was Joost nog zo slim om te vragen naar de pedagogisch medewerkster die Lizz vorige week zo goed door de chemo heen kletste. Ik was vooral verbaasd over de luchtige manier waarop hier over chemo gesproken wordt. Maar aan de andere kant is het hier natuurlijk de gewoonste zaak van de wereld, en gaan er hier misschien wel 50 shotjes per dag doorheen.

Uiteindelijk was de pedagogisch medewerkster net op tijd want de arts zat al te wachten. Vervolgens ging alles heel snel maar dat werkt ook het beste voor Lizzie. Weer eerst naar het handje kijken, dan wordt er tot 3 geteld en dan mag ze schreeuwen en huilen zo hard ze kan, maar het handje moet stil blijven. En wat was het weer een kanjer!Tuurlijk moest ze schreeuwen, maar het handje bleef stil. Gelukkig hoefde Lizz maar 1 shotje vandaag en kon ze al heel snel die vervelende kamer weer verlaten.
Zodra ze weer in de speelkamer was kreeg ze al weer praatjes en werd ze ook nog eens vreselijjk verwend. Ze kreeg een roze knutselkoffer met een prachtige kroon erin én een boa. Speciaal voor haar bewaard omdat ze het zo'n prinsesje vinden. Erg lief.
Even later mocht ze met papa een echt kuikentje uit de gang halen, die speciaal rond pasen een tijdje op de afdeling logeren. Ze zat helemaal te glunderen, leek al weer compleet vergeten te zijn dat ze net zo'n vervelende prik gehad had.

Verder heeft ze een goede dag gehad vandaag, net als gisteren en eergisteren. Ze heeft weer lekkere eetlust en drinkt ook goed. Hopelijk zijn de bijwerkingen van deze 2e kuur ook zo weer verdwenen. Misschien kunnen we dan straks lekker koninginnedag vieren met elkaar!

5 opmerkingen:

  1. Hoi Marlies,

    Volg e.e.a. op afstand maar leef erg met jullie mee ...

    Sterkte, zet 'm op en positief blijven!!!

    gegroet Hanno

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marlies.

    Wat kunnen jullie supertrots zijn op de lieve kanjer van een prinses. Geef haar een hele dikke knuffel van ons, vooral van Danieck.
    En voor jullie heel veel sterkte.

    Liefs Jolanda en Danieck

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marlies en Joost en natuurlijk Lizzy de hoofdpersoon in deze bad story.

    Wat is ze ontzettend flink die Lizzy!

    Heel veel sterkte met alles en we volgen jullie vanuit Amerika. Als er iets is wat ik uit dit land kan sturen voor Lizzy zeg het maar hoor.

    Hartelijke groet van Kees en Gerda uit de States

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Marlies,
    Wat prachtig dit blog. Knap hoe je alles omschrijft. We leven zo met jullie mee en tegelijkertijd kunnen we er ons niets bij voorstellen. Worst case scenario, je kleine meisje heeft kanker. Door dit Blog weten we een beetje hoe jullie dagen er uit zien. Lieve Lizzie, je bent een prachtige prinses en een kanjer!
    liefs uit Zeeland xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Joost en Marlies, wat een tragedie als je te horen krijgt dat je eigen kind zo ziek is, het is voor ons zo moeilijk voor te stellen wat jullie momenteel door maken. Zo veel momenten op een dag spookt het door je hoofd, hoe zal het met ze gaan, worden ze goed opgevangen, het klinkt tegenstrijdig maar het is fijn om jullie blog te lezen... Om te lezen hoe het met Lizzie gaat, en om tussen de regels door te lezen hoe jullie je staande kunnen houden. Diep respect, voor hoe jullie het nu oppakken en ik hoop dat jullie deze dappere daden voort kunnen blijven zetten tijdens de lange weg nog te gaan. Wij denken veel aan jullie en hopen dat dit steun kan geven in deze moeilijke tijd. Lieve groet, Gerco, Edith en kids

    BeantwoordenVerwijderen