maandag 2 mei 2011

2 mei - Blaasontsteking nr. 3??

We zijn weer een aantal dagen verder en eerlijk gezegd gaat het na chemo 2 best wel goed. Heel vreselijk enthousiast ben ik niet, het is nou eenmaal niet altijd onze 'oude' Lizzie. De laatste chemo was iets lichter dan de eerste, maar toch zorgt het spul ervoor dat ze minder energie heeft.
Maar we hebben op Koninginnedag toch nog even over de kleedjesmarkt gescharreld, een terrasje gepakt en lekker gefietst, dus dat hebben we weer mooi meegenomen! En zo zijn er nog best een aantal andere momenten geweest waar we 'oude' Lizzie gewoon weer in actie konden zien.

Helaas klaagt ze sinds vandaag weer over pijn bij het plassen en zeer waarschijnlijk is de hardnekkige blaasontsteking voor de derde keer terug binnen een maand! Dat betekend dat ze wéér aan de antibiotica moet en dan ook nog eens hopen dat ze geen koorts krijgt anders ligt ze zo weer op F8 in het AMC.
Het zou wel verklaren waarom ze sinds half maart elke nacht wakker wordt en vervolgens niet meer in slaap komt. Het schijnt dat je heel erg onrustig kunt worden als je blaasontsteking hebt. Die arme meid weet 's nachts echt niet waar ze het zoeken moet. Meestal slaapt ze binnen een uur weer in, maar dan wel met papa of mama op een matrasje naast haar bed, anders is het huis te klein.

Morgen dus eerst met haar urine naar de huisarts en dan naar het Sint Jansdal om bloed te prikken. Dit moeten we doen vanuit het AMC omdat ze willen weten of de bloedwaarden van Lizz goed zijn. Als deze goed zijn krijgt ze donderdag haar derde chemo, als deze niet goed zijn zullen ze het wel uitstellen....denk ik.
Heel zeker weet ik het niet, want we zijn natuurlijk nog leken op het gebied van chemo, tumorcellen, kanker en al dat soort ellende.  Dat zal nog wel komen.

Verder zijn we erg gespannen voor donderdag. Dan krijgt ze eerst een echo waarbij ze gaan kijken of de tumor heeft gereageerd op de chemo. Als deze kleiner is geworden zal de operatie gepland gaan worden. Dat zal dan waarschijnlijk gebeuren in de derde week van mei.
We weten niet wat er gaat gebeuren als de tumor niet geslonken is. Maar daar gaan we gewoon lekker niet van uit. Onze prinses vecht en dat zal dat snertding weten ook!

1 opmerking:

  1. Ik hoop dat de bloedwaardes goed zijn, zodat de chemo door kan gaan!
    Bij Noah werd er ook eerst naar zijn bloedwaardes gekeken, en in het begin van de behandeling werd de chemo uitgesteld bij lage waardes.
    Enne.....hou die laatste zin vast he????
    Zet hem op!
    dikke knuffel Tina

    BeantwoordenVerwijderen