maandag 9 mei 2011

9 mei - Meisjesdraak

Een grote kring zit al gezellig samen de vakantie door te nemen. Als Lizz de klas in komt hoor je een zacht gefluister...."Oooh Lizzie!!!". Vervolgens zegt een van haar klasgenootjes alsof het de normaalste zaak van de wereld is: "Lizzie jij zit daar, kijk maar daar staat je stoeltje.."
Lizz gaat zitten en letterlijk en figuurlijk lijkt het cirkeltje weer even rond. Als je ziek bent kun je niet naar school en als je weer beter bent...tsja dan ga je weer.
Daarom is het best raar om haar zo te zien zitten. Aan de andere kant heerlijk, want zo heeft ze al haar vriendinnetjes weer om haar heen. Hoeft ze zelf niet te verzinnen wat ze zal gaan doen en ook niet onbelangrijk, hebben papa en mama en Jalou ook eens tijd voor andere dingen.

Het weekend is best goed verlopen. We zijn door goede vrienden geweldig verwend. Op vrijdag kon ik even lekker de stad in en aansluitend op een zonnig terras een overheerlijke Dorpskamersalade nuttigen. Met vriendin en zónder kinderen uiteraard! Daarna is Joost vertrokken met de mannen om te gaan wakeboarden.
De volgende dag hoefden we ons ook al geen zorgen te maken over het eten, er stond namelijk een heerlijke BBQ voor ons klaar. Lizzie en Jalou werden vermaakt door de meiden en tot zover een heerlijk weekend gehad. Lieve Johan, Ada, Esmee en Kyra, jullie zijn geweldig! XXX

Moederdag begon met een uitgebreid ontbijt en een heerlijke verrassing van Lizzie. Ik kreeg een bon voor een handverzorging door haar zelf uitgevoerd op school. Top! Ook Jaloutje had haar best gedaan en verraste mij met een prachtige bloem.
We hadden al verwacht dat de laatste chemo wel wat bijwerkingen zou vertonen en net als de vorige keer kwam dat op de zondag. Lizz was echt niet lekker en heel hangerig. Later op de dag begon ze te klagen over een zere keel, zere vingers en zelfs een zeer been. Verder was ze snel misselijk en had ze weinig eetlust.

Vandaag dus weer naar school. Volgens de juf ging alles prima en heeft ze zelfs lekker gegymd. Eenmaal thuis, tussen de middag was ze nog even heel stoer, maar toen ik haar jas pakte raakte ze helemaal buiten zinnen. Ze wilde absoluut niet meer naar school want ze was moe en niet lekker. Met geen mogelijkheid kreeg ik haar in haar schoenen en jas. Dan zal ze wel echt moe zijn. En ja, nog geen 10 minuten later lag ze vol te slapen op de bank. Om drie uur was ze weer wakker. Wel nog steeds met zere keel en misselijkheid, maar ook weer zin om te knutselen. We zullen morgenvroeg wel weer zien of ze zin heeft om te gaan.

Ze had vanmiddag ook nog een opmerking over haar draakje.
"Het is een meisjesdraak mam!"
"Oja? Hoe heet ze dan, heeft ze dat al verteld?"
"Nee mam, hij is toch niet echt! En ik kan er toch niet tegen praten hoor, dat doe ik ik alleen tegen honden en poezen."

Verder hebben we een rustige week voor de boeg. Als het goed is hebben we woensdag een gesprek met de oncoloog en ik hoop dat we meer info krijgen over het vervolg van de behandeling.
De voorlopig laatste chemo krijgt ze vrijdag en dan is het dus afwachten wanneer ze geopereerd wordt en wat de uitslag daarvan is....wordt uiteraard vervolgd.

1 opmerking:

  1. hoi
    vond het fijn om te zien hoe jullie genoten afgelopen zaterdag bij Johan en Ada.
    denk aan jullie en hoop dat onze kaart aan gekomen is, (kon geen brievenbus vinden.
    begreep dat hij aan de muur hangt niet gezien.)

    groetjes,
    Hilde(buurvrouw Johan en Ada)

    BeantwoordenVerwijderen