vrijdag 27 mei 2011

27 mei - Wachten...

Het wachten is nu echt begonnen. In eerste instantie hebben we gewacht op de uitwerkingen van de verschillende chemo's. In tweede instantie hebben we moeten wachten op de start van de operatie, door de inmiddels bekende vertraging, was dit een lastige. In derde instantie moesten we wachten op het telefoontje van de arts, dit met de mededeling dat we naar Lizzie toe mochten omdat de operatie klaar was, deze bleek nog veel lastiger. Het duurde allemaal veel langer dan gepland en dat zorgde voor de nodige stress hormonen in ons lijf. We wisten het laatste half uur werkelijk niet meer waar we het zoeken moesten.
Uiteindelijk het "verlossende" telefoontje: je verwacht een arts in een jubelstemming...helaas. Het bleek een moeilijke operatie met verklevingen en een uitgroei van de tumor in de nierader en de holle lichaamsader. Met het nodige kunst en vliegwerk hebben ze dit "snotje" toch ook weten te verwijderen. Toch kan er wel gezegd worden dat de operatie technisch goed is verlopen...daar doen we het maar mee.
Aangekomen op de vercouver is het moeilijk om je tranen te bedwingen....dit is echt vreselijk!
Lizzie heb je pijn.......ja......dan kan je nog niet naar de afdeling........maar ik heb nu echt geen pijn meer...weet je het zeker lizz?......jaha, ik wil naar mijn kamer.
Aangekomen op haar kamer bleek de pijn toch ondragelijk en hebben ze de morfine verhoogd. Na een onrustige nacht een redelijk rustige dag is Lizzie op de goede weg. Pijn lijkt goed onder controle en ze was aan het eind van de middag ook weer wat meer wakker...volgens de professionals een normaal beeld.
We wachten nu op het herstel van deze operatie en daarna (of is het tijdens..) op de uitslag van de patholoog.................We wachten het "rustig" af........

Joost


Adres Lizzie:

Amc
afdeling kinderchirurgie g8 zuid
tav Lizzie Groothuis
Meibergdreef 9
1015AZ Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten