zondag 12 juni 2011

12 juni - Lang zal ze leve!

Met een dikke knuffel wordt ik gewekt. "Mama, kom snel naar beneden, we hebben een verrassing voor je...!" Twee kleine meisjes staan te springen naast mijn bed. Beneden gekomen zie ik slingers, een uitgebreid ontbijt en cadeautjes op mijn bord. De meisjes zingen 'Lang zal ze leve' uit volle borst. De dag kan al niet meer stuk.
En het werd een mooie dag. De zon, visite en een vrolijke Lizzie maakten het zelfs een topdag.
En we mogen sowieso even niet klagen. Gister en eergisteren waren ook super.
Natuurlijk merken we wel degelijk dat Lizz weer is begonnen met een chemokuur. Haar haar begint weer verder uit te vallen, haar kaken doen zeer, ze is veel sneller moe en voelt zich, zeker aan het einde van de dag, gewoon ellendig.
Maar ondanks dat is ze weer gezellig. Ze speelt weer met haar zusje en heeft zelfs een paar uurtjes met haar vriendinnetje gespeeld. Heerlijk!

Helaas weten we dat het van korte duur is. Dinsdag wordt ze weer opgenomen. Om 12.45uur staat ze gepland voor de volgende operatie. We hopen dat er die dag voldoende anesthesiologen zijn. Dit keer ben ik niet bang voor zieken. Dat zou wel heel toevallig zijn. Nee, Lizz moet bestraald worden.
Vorige week hebben we een gesprek gehad met de radiotherapeut en deze vertelde ons dat ze bang zijn dat er tumorvocht in de buikwand gelekt is. Daarom moet ze bestraald worden.
Mmmm..dus het is nog maar de vraag of ze helemaal kankervrij is. Tegenvaller!
Maar goed, er moet bestraald worden en wel 8 dagen achter elkaar. Dat valt gelukkig mee, want we hadden eerder de oncoloog iets horen zeggen over 16 keer.
Voordat de bestraling kan beginnen moet Lizz onder de CT scan. Deze scan bepaald de exacte plaats voor de bestraling en aan hand hiervan kunnen ze de plaats gaan markeren op Lizz haar buikje.
Maarrrrrrr...onze prinses wil niet onder de CT scan. De vorige keer in het Sint Jandal moest Joost haar aan haar voeten vasthouden en ik haar schouders. En op het moment dat ze doorhad dat het eigenlijk helemaal niet eng was en zich begon te ontspannen klonk er een robotstem uit het apparaat, of ze vooral wel haar adem in wilde houden.
Lekker handig, Lizz schrok zo erg dat ze vanaf dat moment heeft besloten om alles rondom radiologie te boycotten. En geef haar eens ongelijk.
Maar dat betekend wel dat ze voor de CT scan en de daaropvolgende 8 bestralingen onder narcose moet. En dat is best pittig. Elke dag nuchter naar het AMC, eerst helemaal onder volledige narcose, dan 50 seconden bestraald worden en vervolgens naar de uitslaapkamer.
Alles voor het goede doel zullen we maar zeggen.
We hopen in ieder geval dat de CT scan meteen na de operatie gedaan kan worden, dat scheelt dan weer een extra narcose. Dus nu even duimen dat er voldoende slaapdokters zijn dinsdag!

3 opmerkingen:

  1. Lees je blogs elke keer, maar weet gewoon niet hoe ik moet reageren....vaak heb ik iets getypt, dan maar weer niet, maar nu toch wel! Het is allemaal zo heftig, en een rollercoaster waar jullie inzitten, die eigenlijk alleen maar rondjes maakt, met ups en downs zoals ik het lees (verjaardag, chemo, vriendinnetjes, opgewekt, zusje en zo meer)
    En toch heb je de kracht om erover te schrijven, dat is zo bijzonder.
    Een gezin in de "bloei" van hun leven, dat ineens zo op zijn KOP staat, dat kan eigenlijk niet. Zo heeft HIJ dat niet gewild....
    Hoop dat jullie heel veel kracht hebben en krijgen om dit te doorstaan, met iedereen om je heen die om jullie geeft....
    De weg zonder einde op dit moment zullen jullie bewandelen, dat doen jullie samen....
    Heel veel sterkte dinsdag en we denken veel aan jullie...
    Liefs Juno, Luna & Lucien en Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi familie

    we hopen dat de operatie goed is gegaan en dat ze meteen de scan hebben gedaan.
    Deze week zullen we elke dag een kaarsje branden voor jullie en we hopen dat de week snel voorbij zal gaan.

    Fijn dat we jullie afgelopen weekend even hebben gezien, gesproken en wat geweldig dat Lizzie gewoon even lekker op een pony heeft gereden. Elk mooi moment is een hele bijzondere zeker in deze moeilijke tijd.
    Net zoals een verjaardag die door de meiden gewoon gevierd wordt, met veel zingen en ontbijt voor mama.

    Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Marlies,

    Wat een super verjaardag, een prachtige ster aan de donkere hemel. Als nog Van Harte! Fijn dat jullie ondanks alles hiervan hebben kunnen genieten. Een zware tijd tegemoet met alle behandelingen, heel veel sterkte en kracht om je hier samen weer doorheen te slaan. Pittig hoor die aanvallen van de draak en knokken om ze te verslaan. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat jullie de draak definitief gaan verslaan en de zon voor jullie samen ook weer gaat schijnen.

    LIefs Victoria

    BeantwoordenVerwijderen