dinsdag 14 juni 2011

14 juni - Multitaskers

Lizzie is vandaag voor de 2e keer geopereerd. Ze heeft haar prikkastje gekregen, netjes onder haar oksel en het gaat weer prima met haar. Ze ligt nu lekker te slapen.
We hebben vandaag wel even flink op moeten treden anders was het allemaal een stuk ongemakkelijker verlopen voor Lizz.

Vandaag is maar weer eens duidelijk geworden dat we naast papa en mama ook nog andere functies verrichten. Zogenaamde 'multitaskers'. We zijn namelijk ook nog verpleegkundige (in opleiding weliswaar), pedagogisch medewerker (jammer, moeten we zelf weer de hele dag knutselen), psycholoog(niet zozeer voor Lizz, alswel voor onszelf), hofdame(we hebben immers een prinses in huis), boeman(er moet toch iemand de schuld op zich nemen voor al dat ellendige gedoe), clown(lachen is gezond!), bediende("mam, wil je m'n beker even op de tafel zetten...ik kan er nét niet bij".....Tuurlijk!!) en na vandaag zijn we ook manager. Want als je even niet oplet gaat het hele op maat gemaakte programma voor onze prinses niet door.
Zo hoefden voor deze operatie niet meer naar de anesthesioloog, het plan van de vorige operatie was immers nog heel vers. Dus premedicatie in de vorm van een tablet want van drankjes gaat ze spugen, geen geprik op de afdeling, gewoon al het geklus op de OK als ze in slaap is.
Maar nee, de verpleegkundige kwam Lizz voor de operatie halen om bloed af te nemen en het infuus in te prikken. Oja, en de premedicatie kan ze niet krijgen in een tablet want ze moet nuchter blijven.
Huh? Maar als ze een drankje drinkt is dat toch net zo erg? En hoe erg is een ieniemienie pilletje wat oplost in haar buik? Is ze dan niet meer nuchter? En hoezo gaan jullie haar nu aanprikken en bloed afnemen? Dat is 3 weken geleden allemaal al gebeurd en dat is 3 maanden geldig. Enne, het infuus doen we op de OK, niet hier.
Toen was het even stil.
"Nou, dan gaan we even overleggen met de arts".
Niet veel later kwam de oncoloog met rode wangen vertellen dat ze net iets te laat was met het inlichten van de verpleging. Natuurlijk hoefde het allemaal niet, en kon alles gewoon op de afgesproken manier, maar daar wist helaas het hele team niets van af.
In ieder geval is alles goed gegaan tijdens de operatie en is ze daarna nog onder narcose naar de CT scan gegaan. Ze hebben ook nog een longfoto gemaakt waar wij niets van wisten, dus wat daar de bedoeling van was zullen we morgen wel horen.

Lizzie haar lijfje zit nu van net onder haar borst tot een stuk onder haar navel onder de blauwe lijnen. Dit zijn lijnen die met een permanent marker zijn aangebracht om aan de geven waar ze bestraald moet gaan worden. Gek genoeg zijn haar longen dus ook gemarkeerd, we hadden gehoord dat alleen haar buik bestraald zou worden..Ook dit zijn vragen voor morgen.
Ik duik nu lekker mijn stretcher in!

5 opmerkingen:

  1. Lieve multitaskers,

    helaas gaat in een ziekenhuis inderdaad niet alles altijd vlekkeloos, wat fijn dat het uiteindelijk goed gegaan is!

    En weer een nachtje in het AMC... Hoop dat jullie redelijk geslapen hebben (en de pinses natuurlijk ook!)

    Lieve groetjes,
    Jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Potverdrie.... applausje voor jullie zelf....

    Take care people...

    X A`miek

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo zie je maar weer.

    Iedereen is een manager !!!!1

    En we duimen voor morgen met het gesprek.

    xxxx cis en willem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Krista Schakel16 juni 2011 om 05:36

    Jammer dat de verpleging niet ingelicht was.
    Dat had weer energie gescheeld en dat kunnen jullie goed gebruiken!

    Sterkte maar weer!
    Ik denk aan jullie!

    X Krista

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Spannend weer!!! Al die vragen en onzekerheden die ontstaan door ongenschijnlijk onschulidge lijnen. Ik hoop dat de uitslag is meegevallen!!!

    Groetjes Victoria

    BeantwoordenVerwijderen