woensdag 10 augustus 2011

10 augustus - Aplasie

Even achter de ipad. Kop cappuccino, uitzicht op een tuin met een boomgaard, geiten en konijnen, en daarachter een prachtige molen. Je zal er maar wonen, heerlijk. En we wonen hier al weer even. Nu zo'n anderhalve week. En we gaan het lekker nog even volhouden. Althans, dat hopen we natuurlijk.

We hebben leuke dingen gedaan. Lekker naar het strand, plaatsjes bezoeken, uit eten geweest enz. Heerlijk! Alleen hebben we vorige week vrijdag te horen gekregen dat Lizz toch in aplasie is en dan vallen er wat uitjes af. Niet meer uit eten en geen drukke gelegenheden opzoeken.
Tsja, en laten hier nou heel veel toeristen zijn.
Dan maar veel thuisblijven. Maakt voor Lizz niet uit, ze kan hier heerlijk spelen. Ze hoeft niet zonodig weg.

We zijn inmiddels al wel weer 4 ziekenhuisbezoeken verder. Lizz haar sonde is al 2 keer gesneuveld door het spugen en hiervoor moesten we naar het ziekenhuis in Goes. Verder moest er nog 2 keer bloed geprikt worden. Dat kon gelukkig in Zierikzee. Al met al wel weer vervelende uitjes voor Lizzie.

Gisteren kwam Lizzie de badkamer in met een pluk haar in haar handen. Ze was er van geschrokken. Toen ik door haar haren streek kwamen er hele plukken uit. Je weet dat het gaat gebeuren en toch schrik je. Het hoort gewoon niet. Aan de andere kant heb ik nu wel het idee dat er wat gebeurd in haar lijfje. De chemo is in ieder geval iets aan het doen. Volgens Lizzie heeft chemo kasper zijn brilletje niet op, dom! Maar ze wist dat het ging gebeuren zei ze, en nu werd het tijd voor de sjaaltjes en doekjes.
Fijn als je kind er zo redelijk ontspannen mee omgaat.

We hebben net de laatste bloedwaardes doorgekregen. Lizz is nog vol in aplasie. Volgens de oncoloog moesten we duimen dat de waardes volgende week beter zijn, anders wordt er niet gekuurd volgende week. Duimen dus!

Vrijdag gaan we weer naar huis. Best raar als je bedenkt dat maandag de scholen weer beginnen en je weer op het schoolplein staat. Lizzie heeft er in ieder geval helemaal zin in. Ze kan niet wachten om weer naar haar klasgenootjes en vriendinnetjes te gaan en niet te vergeten...haar nieuwe juf.
Ik hoop dat ze de komende maanden veel naar school kan gaan!
Nu nog even de laatste momentjes Zeeland meepakken....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten