maandag 22 augustus 2011

22 augustus - een dagje F8Noord

Dag 2 van kuur 2. Inmiddels zit de eerste chemo van vandaag erin en is het nu wachten op nummer 2.
Lizzie speelt in de speelkamer met het keukentje alsof er niets aan de hand is. Ze lijkt er weinig last van te hebben gelukkig.
Hier op F8Noord gaat het leven gewoon door. In de speelkamer wordt flink ge-gamed door de grote kinderen en 1 meter verderop ligt een kleintje onder een babygym.
Op de gangen is het drukte van belang. Artsen, verpleegkundigen, dietistes, psychologen, schoonmakers...alles krioelt door de 30 meter lange gang.
Ze moeten uitkijken dat ze hun benen niet breken over kale koppies die door de gang racen op hun driewielers. Ze sjeezen langs de boxen waarin sommige kindjes voor hun leven vechten.

Ik had het net nog met een andere moeder over het feit dat je thuis zo moeilijk uit kan leggen hoe de dagelijkse gang van zaken is hier.
Je zit zo dicht op elkaar. Je zit letterlijk en figuurlijk tussen alle shit van andere gezinnen. Spugende kindjes, kindjes met vreselijke(!!) stinkluiers, kindjes met uitvallende haren...en dat zijn dan nog de minst erge dingen.
Je bent al zo druk met je eigen situatie. Hier kun je er niet omheen. Je kan niet om de confrontatie heen.
Je leert kinderen kennen, niet eens allemaal persoonlijk, maar de veel wel van gezicht. Soms hoor je er een naam bij, soms een diagnose en soms dat diegene het niet gehaald heeft. Zo ook vandaag weer. Het is de harde realiteit hier.

Gelukkig hoeven we na vandaag nog maar 1 dag en dan zijn we 7 september weer aan de beurt voor de derde kuur.
De beloofde CT scan voor aanstaande donderdag was toch echt een foutje. Volgende week woensdag staat een longfoto op het programma. Ook goed. Daarna hebben we direct een gesprek met de oncoloog en van haar zullen we de uitslag van de foto te horen krijgen. Duimen dat de uitslag positief is!




3 opmerkingen:

  1. Verschrikkelijke dingen zie je en maak je mee en toch ga je door..... Je moet ook wel dat snappen we maar het is zwaar voor jullie allemaal.
    Hoop dat de kuur goed aanslaat en dat Lizzie weinig last blijft houden.

    Liefs Willem en Cis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lizzie ik ben trots op je !

    Knuffel Esther (Tamboerijntje)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Joost, Marlies, Liizie en Jalou,
    ......na een aantal weekjes vakantie en "weg uit eigen land" neem ik zojuist weer eens een kijkje op jullie weblog.....PPPFFFFF, wát een ontwikkelingen.....wát een strijd moet die kleine meid van jullie leveren....wát een emoties voor jullie als ouders....wát een vreselijke spanning en onzekerheid.....opnieuw ben ik ontroerd en stil.....
    Uit alles blijkt dat jullie strijdbaar zijn!!!
    Lieve Joost, Marlies, Lizzie en Jalou, ook nu weer heel veel sterkte toegewenst met alles wat komen gaat en Lizzie....wat ben jij een stoer en dapper en meisje! Blijf vechten!
    Liefs, Renate (Roel, Meike en Mees)

    BeantwoordenVerwijderen