dinsdag 16 augustus 2011

16 augustus - Geen kuur helaas!

Weer een dikke tegenvaller.
Vanmiddag een telefoontje vanuit het AMC. De bloedwaardes van Lizzie zijn nog niet goed. Sterker nog, ze zijn op z'n laagst. De prinses is zo hard aan het vechten dat ze nog in diepe aplasie is.
En dat betekent niet kuren morgen. Vrijdag wordt er weer bloed geprikt en heel misschien als de waardes dan boven de 0,5 zijn, mag ze zondag beginnen met de tweede kuur. Gemiddeld duurt een periode van aplasie zo'n 7-10 dagen. Lizz zit er nu al 12 dagen in.
De arts kon er niets zinnigs over zeggen. Ja, alleen dat elk kind anders reageert op de kuren.
Oke, daar moet je het dus maar mee doen.
Balen weer, nog langer die stomme medicatie, en bovenal nog langer wachten op de volgende behandeling.
Duimen dat de waardes vrijdagmiddag goed zijn!

Verder gaat het wel met Lizzie. Ze is inmiddels weer maar school geweest. Aan alles kon je zien dat ze het heel spannend vond. Vanmorgen werd het haar te veel en heb ik haar direct weer mee naar huis genomen. Ze was helemaal over haar toeren en er totaal niet klaar voor.
Vanmiddag wilde ze wel, en gelukkig heeft ze het erg naar haar zin gehad.
Op het schoolplein kwam een moeder van een klasgenootje een cadeautje brengen. Omdat ze trots was dat Lizz weer een middag geweest was. Supertrots kwam ze thuis met het make-up doosje en binnen no time liep het prinsesje stralend rond met gestifte lipjes en blauwe oogschaduw.
Superlief gebaar! Bedankt nog, dat had ze net even nodig!

Morgen dus geen AMC, maar lekker naar school! En wij maar even genieten van het mooie weer!

2 opmerkingen:

  1. Ja, balen als je niet door kan met kuren. Maar dan slaat de kuur wel aan (zo dachten wij wel met Tim) maar is het bij Lizz niet zo dat ze verplicht zijn om na een aantal dagen te starten of je nu wel of niet aplasie zit. Tim volgde in zijn protocool blokken van 6 weken met iets een uitloop maar dan moesten ze toch echt weer verder, aplasie ofniet!!

    Fijn dat ze de energie heeft om lekker naar school te kunnen,

    hoop dat ze zondag verder kan met kuren,

    succes

    BeantwoordenVerwijderen