dinsdag 2 augustus 2011

2 augustus - Toch nog vakantie!

We zijn inmiddels weer een paar dagen verder. Vrijdagmiddag zijn we weer thuisgekomen uit het AMC. Lizz besloot thuis letterlijk en figuurlijk het ziekenhuis uit te kotsen. Daarna was het klaar. De buren hadden lekker voor ons gekookt en voor Lizz haar lievelingsmaal op tafel gezet. Dat was een goede zet. Drie borden macaroni in 20 minuten. Ik doe het haar niet na.

Dat betekende wel een omslag. De dag ervoor hadden we nog spoedoverleg met de dietiste. Lizzie had namelijk sinds de opname niet meer gegeten. En aangezien ze goed aan moet sterken voor de volgende kuur hadden we al een doos zondevoeding meegekregen.
En ja inderdaad, Lizz heeft inmiddels ook een sonde. Nee, niet omdat ze 2 dagen niet gegeten had, maar voor de medicatie die ze misschien wel moet gaan slikken.
Als Lizz in aplasie terecht komt (zie vorige blog) moet ze antibiotica gaan slikken. Dit om zich tegen de bacterien in haar eigen lichaam te beschermen.
Nu zijn dat 2 middeltjes die ze dan 4 keer per dag zou moeten slikken. En ik heb ze zelf geproefd....getverrrr...Zo bitter! En dan ook een half uur niets mogen eten en drinken om de smaak kwijt te raken. Ik zie meteen een hele periode die draait om die stomme drankjes.
Vooral om de strijd thuis te voorkomen hebben we gekozen voor een sonde.
En wat was ze boos! Ze heeft uiteidenlijk vrijdag bij het avondeten voor het eerst weer normaal met ons gepraat.

Inmiddels zijn we weer een paar dagen in Zonnemaire (Zeeland). Lizzie reageert weer heel goed op de afgelopen kuur zodat we het wel aandurfden. En mede door het mooie weer voelen we toch nog een beetje vakantie.
We zijn naar zee geweest en de meiden zijn beiden onder water geweest, brrrrr...mij niet gezien! We hebben pannenkoeken gegeten bij de 'Jonge Johannes Molen' in Vrouwenpolder en verder zijn de meiden alleen maar aan het spelen in de tuin of binnen met al het speelgoed van hun gastvrouw.

Morgen staat eerst een bezoekje aan Zierikzee op het programma. Kijken hoe het ziekenhuis er in Zeeland uit ziet. Daarna door naar Goes om de bestelde medicatie op te halen. Ach, zo kom je tenminste nog eens ergens!
Morgenmiddag zullen we de uitslag van het bloed te horen krijgen en weten we of Lizz in aplasie is. Dan zullen we onze plannen iets bij moeten stellen. Zo niet, gaan we gewoon lekker verder met vakantie vieren! Laten we daar op hopen.

2 opmerkingen:

  1. probeer te genieten hoor familie, jullie verdienen het uit duizenden.
    Sterkte met alles.
    Jolanda en Danieck

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goede afleiding dus de vakantie, voor Lizz en als zij geniet doen jullie dat ook, al is en blijft het anders dan anders.

    Een tip voor de sonde als die verstopt gaat raken, met een klein beetje cola doorspuiten, bespaar je een nieuwe sonde en een verdrietige Lizz

    Geniet van en met elkaar

    BeantwoordenVerwijderen