zaterdag 20 augustus 2011

19 augustus - U zegt?

Eerst het belangrijkste nieuws...Lizz mag zondag gaan kuren! Waar je al weer niet blij mee bent. Maar goed, weer een nieuwe aanval op die stomme uitzaaiingen.

Gister een telefoontje van het AMC. Of we niet meteen even naar Amsterdam konden komen want ze waren vergeten een gehoortest af te nemen bij Lizzie. En ja, die is echt nodig vóór de volgende kuur, want de nieuwe chemo's kunnen gehoorschade veroorzaken.
Oh. Weer even een nieuwe bijwerking erbij.
"Bedankt. Maar Lizzie kan nu niet komen, want ze is hulpje op school, en dat ben je maar 1 keer in de zoveel tijd, dus kan het niet een andere keer?"
"Jawel, morgen om kwart voor negen 's morgens, en om kwart over acht staat de pedagogisch medewerkster voor jullie klaar om Lizzie voor te bereiden."
Slik, dat betekent om kwart over zeven in de auto zitten....Nog een keer bedankt!...

Enfin, de test verliep prima. Wat was ik trots op Lizz. Helemaal zonder papa en mama met een koptelefoon op in zo'n gekke cabine. Wat een topper!
Na een tijdje kregen we de uitslag. Er is (nog) niets mis met haar gehoor.
"Hoezo, nog niets?"
"Nou, we zien zeker bij volwassen dat langdurig gebruik van bepaalde cytostatica (chemo's) de hoge tonen in het gehoor beschadigd. Maar dat is goed op te lossen hoor, daar hebben ze prima gehoorapparaatjes voor tegenwoordig."
"Dus u zegt dat het zomaar eens kan gebeuren dat Lizz over een jaar met een gehoorapparaatje rondloopt?"
"Ja, die kans is zeker aanwezig......"
".........."

Tsja, dan maar door naar het lab. Even bloedprikken. Het lijkt al helemaal niets bijzonders meer naast al die nieuwe info en andere behandelingen die Lizzie moet ondergaan.
Lizz is wederom superstoer en geeft geen kik.
's Middags kregen we hier de uitslag van en de bloedwaarden zijn nu goed genoeg om te gaan kuren. Een opluchting dus.

Verder gelukkig ook nog leuke dingen. Kennelijk is de verwennerij opeens toegeslagen.
Eerst de cadeautjes van klasgenootjes natuurlijk, geweldig!
Dan donderdagmiddag. We waren bij de slager en Lizzie mocht helaas geen plakje worst i.v.m. haar aplasie. Daar had de slager grote moeite mee. Wij allemaal lekker smikkelen en de prinses niet, nee dat kon niet. Daarom kreeg ze een prachtige beschilderde stenen spaarpot in de vorm van een koe mee naar huis. Dat zorgde voor een dikke glimlach bij Lizzie en een beetje een beduusd gezicht van ons. Wat lief dat iemand dat zomaar doet!

En toen we gisteren thuiskwamen lag er een pakketje klaar voor Lizz met daarin een prachtige bandana.
Deze hebben we te danken aan MediMundo. Zij geven soms zomaar een mutsje aan iemand die het verdient.
Bedankt! Hij staat super. Mama, bedankt voor het regelen!

Lizz met nieuwe glitter bandana.
Later op de middag werd ikzelf vreselijk verwend door 2 lieve vriendinnen. Ik kreeg een prachtige armband. Ook nog eens met zorg uitgezocht, want elke 'Chunk' heeft een andere bijzondere betekenis. Wauw, echt zo hartverwarmend. Francis en Karin...schatten zijn jullie!!

Wat een bijzonder cadeau!
En of het allemaal nog niet genoeg was kregen we ook nog even een prachtige bos bloemen! Thanks Marise, dat was de slagroom op de taart!

Al met al een drukke emotionele dag. We maken ons nu klaar voor zondag. Voor de tweede 3-daagse kuur, met weer 2 nieuwe medicijnen. Spannend hoe ze daar op gaat reageren.


2 opmerkingen:

  1. He lieverds, wat fijn dat Lizzie morgen aan haar nieuwe kuur kan beginnen. Laat die chemo maar heel snel z'n werk gaan doen! Heb het al vaker gezegd maar... Zoveel respect voor jullie moed. Wat goed ook dat je die gehoortest hebt verzet zodat Lizzie naar school kon om hulpje te zijn. Veel succes morgen! En hopen dat er snel duidelijkheid komt over die scan.
    Liefs Martijn en Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig dat het bloed nu goed genoeg is en dat zondag weer verder wordt gegaan.
    En de gehoortest is ook goed ( en blijft vast ook goed hoor!!!)
    En de Ct scan is zuper spannend en we gaan voor jullie duimen dat die K*T cellen aan het verdwijnen zijn of nog beter weg zijn.

    En super al die lieve aandacht en cadeaus dat doet een mens heel erg goed.

    Liefs Cis en Willem

    BeantwoordenVerwijderen