zondag 28 augustus 2011

28 augustus - Zo beroerd

De prinses is zo beroerd! Sinds de vorige kuur, nu een week geleden, eet en drinkt ze nauwelijks meer. Als er ook maar iets teveel in haar maagje komt wordt ze misselijk en moet ze overgeven. Dat is heel lastig, want ze moet medicatie krijgen.
Daarom krijgt ze nu eerst een middel tegen de misselijkheid en daarna pas haar medicatie. Medicatie om je medicatie binnen te houden. Het wordt steeds ingewikkelder.

Gelukkig heeft Lizz een sonde. Deze gebruiken we nu volop om haar toch nog een beetje vocht en sondevoeding te geven. Elke keer als we gaan eten zegt ze heel stoer wat ze hebben wil. Het liefst een wit bolletje met kaas, echte kaas. De afgelopen weken, toen ze nog in aplasie was, mocht ze alleen maar fabrieks verpakte plakken kaas. Dat was wel interressant, maar het echte blok kaas blijft toch favoriet.
Zodra ze het bolletje in haar mond stopt zie je haar gezichtje betrekken en wordt het broodje snel teruggelegd op het bordje.
Zo gaat het ook met de poffertjes met roomboter onder- en extra poedersuiker bovenop, de zakjes chips, patatjes, knakworstjes en alles wat we uit de kast trekken om haar te laten eten. Met drinken gaat het idem dito. Steeds dat beteuterde gezichtje.

We merken dat deze chemokuur er goed inhakt. We hebben haar nog nooit zo beroerd gezien na een kuur.
Morgen krijgt ze weer een nieuwe sonde, de tweede in 2 dagen.
We hopen ontzettend dat ze dinsdag wel weer lekker naar school kan. Dan is ze jarig en wil ze natuurlijk trakteren. Wat zou het sneu zijn als dat ook al niet zou kunnen.
Hopen dus dat ze snel weer een beetje opknapt!

1 opmerking:

  1. We gaan duimen dat ze morgen niet misselijk is en een super leuke verjaardag kan vieren.
    Lekker naar school met een traktatie dat is toch heerlijk voor Lizzie.

    Liefs Cis en Willem

    BeantwoordenVerwijderen